Ši aštri sriuba yra paplitusi Pietų Indijoje.
Rasam – virusų priešas. Pasakojama, kad šventikas-brahmanas sukūrė šį receptą, kad išgydytu princą nuo ligos, kurios nepavyko išgydyti jokiais tuomet žinomais vaistais.
- 2 v.š. raudonųjų lęšių
- 1 svogūnas
- 1 pomidorai
- 1 morka
- 2 skiltelės česnako
- 1 v.š. lydyto sviesto
- 1 a.š. maltos ciberžolės
- 1/2 a.š. džiovintų čili pipirų
- 1/4 a.š. juodųjų pipirų
- 1/2 a.š. juodųjų garstyčių sėklų
- 1/2 a.š. kumino sėklų
- 1/2 a.š. paprikos miltelių
- 2 a.š. mango miltelių
- 1/2 a.š. druskos
- Šviežios kalendros pagal skonį
Morką, svogūną ir pomidorą supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite česnaką.
Puode įkaitinkite ghi, įberkite garstyčių sėklas ir uždenkite dangčiu. Kai jos nustos spragsėti, berkite kuminą ir maišant kepinkite kelias sekundes. Įberkite ciberžolės miltelius ir kepinkite 2-3 sekundes.
Į puodą sudėkite svogūnus, morką, česnakus ir kepkite 2-3 minutes. Suberkite pomidorus ir kepkite dar porą minučių.
Įpilkite 2 stiklines verdančio vandens ir virkite 10 minučių.
Įdėkite gerai nuplautus lęšius ir virkite 15 minučių.
Suberkite visus likusius prieskonius ir virkite dar 5 minutes.
Susmulkinkite žalumynus, sudėkite į puodą ir leiskite pastovėti kelias minutes.
Pastabos: jei neturite mango miltelių, galite įpilti citrinos sulčių. Sviestą galima pakeisti aliejumi.