Aprašymas
Sočios salotos su avinžirniais, bolivine balanda ir feta. Puikiai dera su tahini pastos padažu.
Ingredientai
- 130 g bolivinės balandos
- 250 g virtų ar konservuotų avinžirnių
- 50 g špinatų
- 2 saujų svogūno laiškų
- 130 g fetos sūrio
- 2 v.š. kepintų saulėgrąžų
Padažui:
- 60 ml alyvuogių aliejaus
- 2-3 v.š. citrinos sulčių
- 2 v.š. tahini pastos
- 1 skiltelės česnako
- Druskos ir pipirų
Paruošimo būdas
1
Bolivinę balandą išverdame ir atvėsiname.
2
Špinatus ir svogūnus susmulkiname.
3
Bolivinę balandą sumaišome su avinžirniais, daržovėmis, feta ir saulėgrąžomis.
4
Česnako skiltelę susmulkiname ir sumaišome su likusiais padažo ingredientais. Paruoštas salotas užpilame padažu ir tiekiame.
Daugiau receptų su avinžirniais rasite čia.