Bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
4
Porcijos
35 min
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Sočios salotos su avinžirniais, bolivine balanda ir feta. Puikiai dera su tahini pastos padažu.

Ingredientai
  • 130 g bolivinės balandos
  • 250 g virtų ar konservuotų avinžirnių
  • 50 g špinatų
  • 2 saujų svogūno laiškų
  • 130 g fetos sūrio
  • 2 v.š. kepintų saulėgrąžų

Padažui:

  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • 2-3 v.š. citrinos sulčių
  • 2 v.š. tahini pastos
  • 1 skiltelės česnako
  • Druskos ir pipirų

 

Paruošimo būdas
1

Bolivinę balandą išverdame ir atvėsiname.

2

Špinatus ir svogūnus susmulkiname.

3

Bolivinę balandą sumaišome su avinžirniais, daržovėmis, feta ir saulėgrąžomis.

4

Česnako skiltelę susmulkiname ir sumaišome su likusiais padažo ingredientais. Paruoštas salotas užpilame padažu ir tiekiame.

 

 

Daugiau receptų su avinžirniais rasite čia.