Brokolių ir varškės rutuliukai

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
10 min +kepimas
Porcijos
2
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Brokolių ir varškės rutuliukai puikiai tiks įsidėti į pietų dėžutę ar pasigaminti greitai vakarienei. Neturint trintuvo brokolius galima sutarkuoti su burokine tarka.

 

Ingredientai
  • 1 brokolio (420 g)
  • 200 g varškės arba smulkinto varškės sūrio
  • 1 didesnio kiaušinio
  • 40 g migdolų miltų, smulkintų pistacijų ar džiuvesėlių
  • 1 v.š. smulkintų krapų
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • 2 skiltelių česnako

 

Paruošimo būdas
1

Orkaitę įjungiame ir įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Skardą išklojame kepimo popieriumi ir patepame aliejumi.

2

Brokolį nuplauname, nuimame lapus, nupjauname patį koto galiuką, supjaustome. Sudedame į virtuvinį kombainą ir sumalame iki smulkių trupinių. Neturint trintuvo galima sutarkuoti su burokine tarka. Naudojame ir kotą!

3

Brokolius sumaišome su varške, kiaušiniu, prieskoniais. Rankomis formuojame rutuliukus ir apvoliojame riešutų masėje arba džiuvesėliuose.

4

Rutuliukus dedame ant kepimo skardos ir kepame apie 25 minutes, 180 laipsnių temperatūroje kol gražiai apskrus.

5

Kepame apie 25 minutes, 180 laipsnių temperatūroje kol gražiai apskrus. Iškart tiekiame! Galima valgyti ir šaltus, bet šilti skanesni

6

Tiekiame su mėgstamomis salotomis, grikiais, bulvių košę ar kitais mėgstamais garnyrais. Puikiai tinka jogurto ir krapų padažas.