Brokolių ir varškės rutuliukai puikiai tiks įsidėti į pietų dėžutę ar pasigaminti greitai vakarienei. Neturint trintuvo brokolius galima sutarkuoti su burokine tarka.
- 1 brokolio (420 g)
- 200 g varškės arba smulkinto varškės sūrio
- 1 didesnio kiaušinio
- 40 g migdolų miltų, smulkintų pistacijų ar džiuvesėlių
- 1 v.š. smulkintų krapų
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- 2 skiltelių česnako
Orkaitę įjungiame ir įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Skardą išklojame kepimo popieriumi ir patepame aliejumi.
Brokolį nuplauname, nuimame lapus, nupjauname patį koto galiuką, supjaustome. Sudedame į virtuvinį kombainą ir sumalame iki smulkių trupinių. Neturint trintuvo galima sutarkuoti su burokine tarka. Naudojame ir kotą!
Brokolius sumaišome su varške, kiaušiniu, prieskoniais. Rankomis formuojame rutuliukus ir apvoliojame riešutų masėje arba džiuvesėliuose.
Rutuliukus dedame ant kepimo skardos ir kepame apie 25 minutes, 180 laipsnių temperatūroje kol gražiai apskrus.
Kepame apie 25 minutes, 180 laipsnių temperatūroje kol gražiai apskrus. Iškart tiekiame! Galima valgyti ir šaltus, bet šilti skanesni
Tiekiame su mėgstamomis salotomis, grikiais, bulvių košę ar kitais mėgstamais garnyrais. Puikiai tinka jogurto ir krapų padažas.