Aprašymas
Cukinijų derlius pas mus visada gausus (manimi visada pasirūpina draugai). Todėl ką gaminti yra galvos skausmas. Verdu sriubas, darau troškinius, kepu vaflius, pyragus ir skindžius. Šį kartą veganiški cukinijų sklindžiai su obuoliais.
Ingredientai
- 800 g cukinijos
- 2 obuoliai
- 1/2 stiklinės miltų
- 1/2 stiklinės miltų (Pilno grūdo)
- 2 v.š. avižinių dribsnių
- 2 v.š. cukraus
- 1 a.š. malto cinamono
- 1/2 stiklinės vandens
- 1/4 a.š. druskos
- Aliejus kepimui
Paruošimo būdas
1
Avižinius dribsnius užpilame verdančiu vandeniu.
2
Cukiniją ir obuolius sutarkuojame stambia tarka.
3
Į dubenį su cukinija ir obuoliais beriame miltus, cukrų, cinamoną, druską, dedame avižinius dribsnius ir gerai permaišome.
4
Kepame ant įkaitinto aliejaus dedant po šaukštą paruoštos masės.
5
Tiekiame šiltus su grietine.