Aš troškinius galėčiau valgyti kiekvieną dieną ir man niekada nenusibostų, nes tiek daug įvairių daržovių, kruopų ir prieskonių turime! Šįkart dalinuosi troškinio receptu su kokosų pienu. Nuostabaus skonio, o ir pagaminti neužtruksite labai ilgai. Taip pat galite pasitelkti fantaziją ir dėti daržoves bei prieskonius, kuriuos labiausiai mėgstate.
- 1 svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 3 vidutinių bulvių
- 1 v.š. tarkuoto imbiero
- 250 g virtų arba konservuotų avinžirnių
- 1 brokolio galvos
- 1 paprikos
- Šiek tiek aliejaus kepimui
- Šviežios kalendros lapelių
- 1 v.š ciberžolės
- 1 a.š. pankolio sėklų
- 1 a.š. džiovinto baziliko
- Šiek kajeno ir juodųjų pipirų
- Druskos
- 1 skardinės neriebaus kokosų pieno
Bulves nuplauname ir supjaustome kubeliais. Dedame į puodą su verdančiu vandeniu (vandens reikia 1 litro).
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame svogūnus su česnakais, pakepiname kelias minutes. Papriką supjaustome kubeliais ir dedame į keptuvę, supilame kokosų pieną ir kepame dar 5 minutes.
Brokolius supjaustome ir kartu su išvirtais arba konservuotais avinžirniais dedame į puodą, kur verda bulves. Bulves vienas reikėtų pavirti apie 5 minutes.
Į puodą supilame pakepintus svogūnus, česnakus, papriką.
Sudedame visus prieskonius išskyrus kalendros lapus. Verdame dar apie 8 – 9 minutes.
Išvirtą troškinį gardiname kalendros lapeliais.