Falafeliai pagaminti karšto oro gruzdintuvėje

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
20 min
Porcijos
2
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Labai mėgstu falafelius, bet gruzdinti aliejuje užtrunka ilgai, o ir sveikatai nėra jau labai palanku. Gruzdintuvėje jie iškepa vos per 15 minučių ir išorė gaunasi traški, o vidus minkštas ☺️ Ir kas geriausia, kad nereikia naudoti jokio aliejaus kepimui! Patogu, paprasta ir sveika.

 

Manau, kad kiekvienas norėtumėme turėti šią gruzdintuvę savo virtuvėje! Ją galite laimėti dalyvaudami mūsų konkurse. 

O apie gruzdintuvę galite sužinoti čia

Ingredientai
  • 240 g konservuotų ar virtų avinžirnių
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1 a.š. kalendros miltelių
  • 30 g petražolių
  • 15 avinžirnių miltų
  • 4 v.š. aliejaus
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 2 a.š. kumino miltelių
  • 1/2 a.š. pipirų
  • 1/2 a.š. druskos
Paruošimo būdas
1

Svogūną supjaustome.

2

Gruzdintuvę įjungiame ir įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.

3

Visus ingredientus sudedame į smulkintuvą ar virtuvinį kombainą ir susmulkiname iki vientisos masės.

4

Rankomis suformuojame rutuliukus ir dedame juos į gruzdintuvės kepimo indą.

5

Kepame 15 minučių, 180 laipsnių temperatūroje.

 

Falafeliai