Aprašymas
Labai mėgstu falafelius, bet gruzdinti aliejuje užtrunka ilgai, o ir sveikatai nėra jau labai palanku. Gruzdintuvėje jie iškepa vos per 15 minučių ir išorė gaunasi traški, o vidus minkštas ☺️ Ir kas geriausia, kad nereikia naudoti jokio aliejaus kepimui! Patogu, paprasta ir sveika.
Manau, kad kiekvienas norėtumėme turėti šią gruzdintuvę savo virtuvėje! Ją galite laimėti dalyvaudami mūsų konkurse.
O apie gruzdintuvę galite sužinoti čia
Ingredientai
- 240 g konservuotų ar virtų avinžirnių
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 1 a.š. kalendros miltelių
- 30 g petražolių
- 15 avinžirnių miltų
- 4 v.š. aliejaus
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 2 a.š. kumino miltelių
- 1/2 a.š. pipirų
- 1/2 a.š. druskos
Paruošimo būdas
1
Svogūną supjaustome.
2
Gruzdintuvę įjungiame ir įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
3
Visus ingredientus sudedame į smulkintuvą ar virtuvinį kombainą ir susmulkiname iki vientisos masės.
4
Rankomis suformuojame rutuliukus ir dedame juos į gruzdintuvės kepimo indą.