Aprašymas
Labai skanus, lengvai ir greitai pagaminamas troškinys. Jį skanu valgyti su ryžiai, grikais, makaronais. Tiks lietinių įdarui ir sumuštiniui.
Ingredientai
- 100 g raudonųjų lęšių
- 1 vnt. baklažano
- 240 g konservuotų pomidorų
- 100 ml vandens
- 1 vnt. svogūno
- 2 skiltelės česnako
- 2 a.š. kumino sėklų
- 2 a.š. maltos kalendros
- 1 a.š. Garam Masala prieskonių mišinio
- 1/2 a.š. maltos ciberžolės
- pagal skonį svogūnų laiškų
- pagal poreikį aliejaus
- Druska pagal skonį
- Juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimo būdas
1
Lęšius gerai nuplauname, užpilame švariu vandeniu ir paliekame 30 min. Nuplauname.
2
Baklažaną supjaustome ir apibarstome druska. Paliekame 5-10 min. Nuplauname ir supjaustome kubeliais.
3
Smulkiai supjaustome svogūnus ir česnaką.
4
Puode įkaitiname 2 v.š. aliejus, beriame kumino sėklas ir maišant kepame 5 sekundes, beriame likusius prieskonius, dedame svogūną, česnaką ir maišant kepame 2-3 minutes.
5
Dedame baklažaną, pomidorus, beriame lęšius pilame vandenį ir gerai permaišome.
6
Užverdame ir trokiname ant silpnos ugnies 20-30 minučių.