Lęšių ir baklažanų troškinys

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
40 min.
Porcijos
4
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Labai skanus, lengvai ir greitai pagaminamas troškinys. Jį skanu valgyti su ryžiai, grikais, makaronais. Tiks lietinių įdarui ir sumuštiniui.

Ingredientai
Paruošimo būdas
1

Lęšius gerai nuplauname, užpilame švariu vandeniu ir paliekame 30 min. Nuplauname.

2

Baklažaną supjaustome ir apibarstome druska. Paliekame 5-10 min. Nuplauname ir supjaustome kubeliais.

3

Smulkiai supjaustome svogūnus ir česnaką.

4

Puode įkaitiname 2 v.š. aliejus, beriame kumino sėklas ir maišant kepame 5 sekundes, beriame likusius prieskonius, dedame svogūną, česnaką ir maišant kepame 2-3 minutes.

5

Dedame baklažaną, pomidorus, beriame lęšius pilame vandenį ir gerai permaišome.

6

Užverdame ir trokiname ant silpnos ugnies 20-30 minučių.

7

Pagardiname druska, svogūnų laiškais ir mukeliame nuo ugnies.

 

Daugiai receptų rasite – Troškiniai