Aprašymas
Tai prancūziško deserto Financier kiek sveikesnė versija. Minkštas ir drėgnas viduje su traškia plutele.
Ingredientai
- 200 g kokosų grietinėlės (galima naudoti riebaus kokosų pieno kietąją dalį)
- 70 g kokosų cukraus pudros
- 100 g speltų miltų
- 120 g migdolų miltų
- 60 g aliejaus
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 50-100 g trešnių
- Žiupsnis druskos
Paruošimo būdas
1
Kokosų grietinėlę sumaišome su cukraus pudrą.
2
Miltus permaišome su kepimo milteliais ir druska.
3
Sujungiame dvi mases, įpilame aliejaus ir užmaišome tešlą.
4
Tešlą pilame į aliejumi patepta formą.
5
Viršų papuošiame trešnėmis. Jas šiek tiek įspaudžiame į tešlą.
6
Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-35 min.
7
Pilnai atvėsiname ir tik tada ištraukiame iš formos.
Pastabos: kvadratinė kepimo forma 16*16 arba 3 apvalios formos 10 cm.