Aprašymas
Veganiški sausainiai be glitimo. Minkšti ir labai skanūs.
Ingredientai
- 200 g avižų miltų
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. sodos
- Žiupsnis druskos
- 1/2 a.š. malto cinamono
- 1/4 a.š. malto kardamono
- 100 g virtos bolivinės balandos
- 200 g morkų
- 2 v.š. linų sėmenų
- 50 g tirpinto kokosų aliejaus
- 70 g klevų sirupo
Paruošimo būdas
1
Linų sėmenys sumalame ir užpilame 6 v.š. vandens (kambario temperatūros). Paliekame 10 min.
2
Morkas smulkiai sutarkuojame.
3
Dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus (miltus, prieskonius, sodą, kepimo miltelius, druską ir bolivinę balandą).
4
Kitame dubenyje permaišome klevų sirupą, kokosų aliejų ir linų sėmenys.
5
Sujungiame dvi mases ir įmaišome morką.
6
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos šaukštu formuojame sausainius.
7
Kepame iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min.