Moliūgų pyragas su cinamonu ir imbieru

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
45 min
Porcijos
6-8
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Rudeniu kvepiantis moliūgų pyragas su cinamonu ir imbieru. Greitai paruošiamas, o kas svarbiausia labai skanus!

Ingredientai
  • 175 g miltų (pilno grūdos speltos)
  • 60 ml klevų sirupo ar medaus
  • 200 g moliūgų tyrės (kaip pasigaminti moliūgų tyrę rasite čia)
  • 125 ml pieno
  • 1 kiaušinio
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • 1/2 a.š. imbiero miltelių
  • 1/2 a.š. muskato

Glajui:

  • 200 g kreminio sūrio
  • 3 v.š. klevų sirupo ar medaus
  • 3 v.š. citrinos sulčių
  • 1 a.š. cinamono

 

Paruošimo būdas
1

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.

2

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, prieskoniais. Sodą nugęsiname su citrinos sultimis ir supilame į miltų mišinį.

3

Atskirame dubenyje išplakame kiaušinį ir sumaišome su moliūgų tyre, pienu, klevų sirupu.

4

Skystus produktus sumaišome su miltų mišiniu. Kepimo skardą ištepame aliejumi (naudojau kvadratinę kepimo skardą 34×24 cm). Supilame tešlą ir kepame orkaitėje, 180 laipsnių, 30-35 minutes.

5

Glajui skirtus ingredientus sumaišome ir išplakame su elektriniu mikseriu.

6

Iškepusį pyragą atvėsiname ir ant viršaus paskirtstome glajų.