Aprašymas
Rudeniu kvepiantis moliūgų pyragas su cinamonu ir imbieru. Greitai paruošiamas, o kas svarbiausia labai skanus!
Ingredientai
- 175 g miltų (pilno grūdos speltos)
- 60 ml klevų sirupo ar medaus
- 200 g moliūgų tyrės (kaip pasigaminti moliūgų tyrę rasite čia)
- 125 ml pieno
- 1 kiaušinio
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. sodos
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 1/2 a.š. imbiero miltelių
- 1/2 a.š. muskato
Glajui:
- 200 g kreminio sūrio
- 3 v.š. klevų sirupo ar medaus
- 3 v.š. citrinos sulčių
- 1 a.š. cinamono
Paruošimo būdas
1
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
2
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, prieskoniais. Sodą nugęsiname su citrinos sultimis ir supilame į miltų mišinį.
3
Atskirame dubenyje išplakame kiaušinį ir sumaišome su moliūgų tyre, pienu, klevų sirupu.
4
Skystus produktus sumaišome su miltų mišiniu. Kepimo skardą ištepame aliejumi (naudojau kvadratinę kepimo skardą 34×24 cm). Supilame tešlą ir kepame orkaitėje, 180 laipsnių, 30-35 minutes.
5
Glajui skirtus ingredientus sumaišome ir išplakame su elektriniu mikseriu.
6
Iškepusį pyragą atvėsiname ir ant viršaus paskirtstome glajų.