Saldūs Kalėdiniai kankorėžiai vos iš keturių ingredientų! Prieš porą metų atrastas šventinis tinginio pyrago pateikimas kaskart nudžiugina artimuosius. Pagaminti labai paprasta, o stalas iškart tampa daug šventiškesnis.
- 1 skardinės kokosų pieno
- 200 gramų juodojo šokolado (rekomenduoju rinktis su bent 70 % kakavos)
- 350 gramų arbatinių sausainių
- 200-300 gramų nuplautų ir nusausintų migdolų
- 50 mililitrų avižų, sojų, migdolų arba bet kokio kito mėgstamo augalinio pieno
Supilkite į puodą visą kokosų pieno skardinės turinį ir sudėkite 100 gramų pasmulkinto juodojo šokolado. Kaitinkite vis pamaišant nedidelėje kaitroje, kol šokoladas visiškai ištirps.
Kol šokoladas tirpsta, sutrupinkite į dubenį arbatinius sausainius. Palikite ir didesnių ir visai mažų sausainių gabaliukų.
Apliekite sausainius šokolado ir kokoso pieno mase ir gerai išmaišykite.
Paimkite maistinės plėvelės ir suvynioję į ją maždaug pusę tinginio masės, formuokite kankorėžius: viršutinė dalis apvali ir storesnė, o į apačią susiaurėjama. Taip suformuokite du atskirus kankorėžius ir dėkite juos į šaldytuvą bent 6 valandoms, jog sustingtų.
Ištraukę masę, išvyniokite ją iš maistinės plėvelės. Pakaitinkite likusią šokolado dalį (100 g) su nedideliu kiekiu augalinio pieno kol jis visiškai ištirps. Augalinis pienas padeda, jog vėl atvėsęs šokoladas per daug nesukietėtų.
Ištepkite šokolado mase kankorėžius ir įstrižai kampu dėkite migdolus lyg kankorėžių spygliukus.
Patiekite su eglės šakele papuošimui.
Skanaus!