Saldūs Kalėdiniai kankorėžiai

Autorius
Meda
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
30 min
Porcijos
10
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Saldūs Kalėdiniai kankorėžiai vos iš keturių ingredientų! Prieš porą metų atrastas šventinis tinginio pyrago pateikimas kaskart nudžiugina artimuosius. Pagaminti labai paprasta, o stalas iškart tampa daug šventiškesnis.

Paruošimo būdas
1

Supilkite į puodą visą kokosų pieno skardinės turinį ir sudėkite 100 gramų pasmulkinto juodojo šokolado. Kaitinkite vis pamaišant nedidelėje kaitroje, kol šokoladas visiškai ištirps.

2

Kol šokoladas tirpsta, sutrupinkite į dubenį arbatinius sausainius. Palikite ir didesnių ir visai mažų sausainių gabaliukų.

3

Apliekite sausainius šokolado ir kokoso pieno mase ir gerai išmaišykite.

4

Paimkite maistinės plėvelės ir suvynioję į ją maždaug pusę tinginio masės, formuokite kankorėžius: viršutinė dalis apvali ir storesnė, o į apačią susiaurėjama. Taip suformuokite du atskirus kankorėžius ir dėkite juos į šaldytuvą bent 6 valandoms, jog sustingtų.

5

Ištraukę masę, išvyniokite ją iš maistinės plėvelės. Pakaitinkite likusią šokolado dalį (100 g) su nedideliu kiekiu augalinio pieno kol jis visiškai ištirps. Augalinis pienas padeda, jog vėl atvėsęs šokoladas per daug nesukietėtų.

6

Ištepkite šokolado mase kankorėžius ir įstrižai kampu dėkite migdolus lyg kankorėžių spygliukus.

7

Patiekite su eglės šakele papuošimui.

8

Skanaus!