Aprašymas
Kai norisi greitai, skaniai ir sveikai papietauti ar pavakarieniauti tam puikiai tiks salotos su sūdyta lašiša. Papildomai gardinant fetos sūrio, druskos į padažą nedėkite. Neturint fetos sūrio gardinimui tiks ir mėgstamos sėklytės.
Ingredientai
Salotoms:
- 200 g lapinių „kale” kopūstų
- 1 saldžiosios paprikos
- 150 g vyšninių pomidoriukų
- 1/2 vnt. ilgavaisio agurko
- 2 nedidelių, sunokusių avokadų
- 200 g sūdytos lašišos
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
Padažui:
- 60 ml (4 v.š.) alyvuogių aliejaus
- 60 ml (4 v.š.) citrinos sulčių
- 2 a.š. medaus
- 1 a.š. dižono garstyčių
- Saujos šviežių krapų
- Druskos ir pipirų
Patiekimui:
- Granato sėklyčių
- Fetos sūrio
Paruošimo būdas
1
Lapinius kopūstus suplėšome, apliejame 1 v.š. aliejumi ir apibarstome šiek tiek druska. Rankomis gerai „išmasažuojame”.
2
Pomidoriukus perpjauname pusiau, agurką, avokadus bei papriką supjaustome į kvadratėlius.
3
Visas daržoves sumaišome. Sudedame gabaliukais pjaustytą lašišą.
4
Krapus susmulkiname. Sumaišome visus skirtus ingredientus padažui ir supilame ant salotų. Viską gerai išmaišome.
5
Papildomai apibarstome fetos sūriu ir granatų sėklomis.