Aprašymas
Planavau daryti paplotėlius prie sriubos, bet užsisvajojusi įbėriau per daug cukraus… ir gavosi labai skanūs sausainiai. Teigiamai įvertino visa šeima.
Ingredientai
- 2 st. ruginių miltų (pilno grūdo)
- 200 g tirpinto sviesto
- 3 v.š. avižinių dribsnių
- 2 v.š. cukraus
- 1/2 a.š. sodos
- 1 a.š. citrinos sulčių
- 1-2 a.š. kmynų
- 1/4 a.š. druskos
Paruošimo būdas
1
Avižinius dribsnius beriame į dubenėlį ir užpilame 3 v.š. karšto vandens. Paliekame išbrinkti.
2
Į dubenį beriame miltus, cukrų, druską, kmynus ir permaišome.
3
Į mitų mišinį dedame citrinos sultimis gesintą sodą, avižinius dribsnius, pilame sviestą ir užmaišome minkštą tešlą.
4
Iš tešlos formuojame nedidelius rutuliukus, suplojame ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
5
Sausainius kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
6
Ištraukiame iš orkaitės ir atvėsiname skardoje.
Pastabos: stiklinė – 250 ml.