Aprašymas
Labai gardus, sakyčiau su malonia rūgštele, slyvų pyragas.
Ingredientai
- 12 vienetų slyvų
- 125 g miltų (Pilno grūdo)
- 25 g cukraus
- 125 g sviesto
- 2 vienetų kiaušinių
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. malto cinamono
Paruošimo būdas
1
Inde sumaišome miltus su kepimo milteliais.
2
Kitame inde išsukame sviestą (turėtų būti kambario temperatūros) su cukrumi (20 g). Kai cukrus būna ištirpęs, įmušame kiaušinius ir išplakame.
3
Į sviesto, cukraus ir kiaušinių mišinį suberiame sumaišytus miltus su kepimo milteliais ir gerai viską išmaišome.
4
Paruošiame kepimo formą, padengtą kepimo popieriumi ir supilame tešlą.
5
Slyvas perpjauname per pusę, išimame kauliukus ir per pusę perpjautas slyvas dar kartelį perpjauname.
6
Supjaustytas slyvų puseles išdėliojame ant pyrago viršaus, apibarstome likusiu cukrumi (5 g) ir cinamonu.
7
Pyragą kepame 180 laipsnių orkaitėje 40-45 minutes, kol gražiai apskrunda.