Aprašymas
Labai skanūs sūreliai, skoniu primenantys tradicinius varškės.
Ingredientai
- 200 g kietojo tofu
- 3 v.š. klevų sirupo
- 2 v.š. citrinos sulčių
- 1/2 a.š. Matcha arbatos
- 2 v.š. riebaus kokosų pieno (kietosios dalies)
- 1,5 v.š. kokosų drožlių
- Žiupsnis druskos
- 150 g juodojo šokolado
Paruošimo būdas
1
Visus ingredientus (išskyrus šokoladą) dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos konsistencijos.
2
Masę dedame į silikonines formeles ir dedame į šaldiklį 4 val.
3
Šokoladą ištirpiname vandens vonelėje.
4
Sūrelį šakutės pagalba įmerkiame į šokoladą, nuvarviname ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos lentutės.
5
Paliekame kambario temperatūroje.
Pastabos:
- 1. Jei šokoladas per tirštas, galite įdėti 15-20 g. kakavos sviesto.
- 2. Sūrelius galite iš pradžių palaikyti šaldytuve, o po to įdėti į šaldymo kamerą (taip bus paprasčiau padengti šokoladu).