Aprašymas
Nesaldūs vafliai su morkomis ir grūdėta varške tiks pusryčiams ar užkandžių dėžutei.
Ingredientai
- 3 vnt. vidutinio dydžio morkų(~200 g)
- 3 vnt. kiaušinių
- 200 g grūdėtos varškės
- 215 g graikiško jogurto
- 200 g viso grūdo speltos ar kvietinių miltų
- 125 g mocarelos sūrio
- 80 ml alyvuogių aliejaus
- Saujos šviežių svogūno laiškų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. druskos
- 1/4 a.š. juodųjų pipirų
Paruošimo būdas
1
Morkas sutarkuojame per burokinę tarką. Svogūno laiškus susmulkiname.
2
Mocarelos sūrį supjaustome nedideliais gabaliukais.
3
Kiaušinius išplakame sumaišome su varške. Sudedame tarkuotas morkas, svogūnų laiškus, sūrį, miltus, kepimo miltelius, prieskonius, jogurtą ir gerai viską išmaišome.
4
Supilame aliejų, dar kartą permaišome tešlą. Tešlą turi gautis gana tiršta.
5
Vaflinę įkaitiname ir kepame vaflius.
6
Tiekiame su jogurto ir žolelių padažu ar kitais mėgstamais priedais. Puikiai tiks šalia patiekti tzatziki padažas ar avokadų.