Vafliai su morkomis ir grūdėta varške

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
20 min.
Porcijos
3-4
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Nesaldūs vafliai su morkomis ir grūdėta varške tiks pusryčiams ar užkandžių dėžutei.

Ingredientai
  • 3 vnt. vidutinio dydžio morkų(~200 g)
  • 3 vnt. kiaušinių
  • 200 g grūdėtos varškės
  •  215 g graikiško jogurto
  •  200 g viso grūdo speltos ar kvietinių miltų
  •  125 g mocarelos sūrio
  •  80 ml alyvuogių aliejaus
  •  Saujos šviežių svogūno laiškų
  •  1 a.š. kepimo miltelių
  •  1/2 a.š. druskos
  •  1/4 a.š. juodųjų pipirų
Paruošimo būdas
1

Morkas sutarkuojame per burokinę tarką. Svogūno laiškus susmulkiname.

2

Mocarelos sūrį supjaustome nedideliais gabaliukais.

3

Kiaušinius išplakame sumaišome su varške. Sudedame tarkuotas morkas, svogūnų laiškus, sūrį, miltus, kepimo miltelius, prieskonius, jogurtą ir gerai viską išmaišome.

4

Supilame aliejų, dar kartą permaišome tešlą. Tešlą turi gautis gana tiršta.

5

Vaflinę įkaitiname ir kepame vaflius.

6

Tiekiame su jogurto ir žolelių padažu ar kitais mėgstamais priedais. Puikiai tiks šalia patiekti tzatziki padažas ar avokadų.