Aprašymas
Virtinukai su špinatais ir rikota GNUDI 💚 Visiems varškės gerbėjams siūlau nusikelti į Italiją ir pasigaminti gnudžius su rikota ir špinatais! Skonis kaip raviolių be tešlos 😁 Aš juos gaminu kai nenoriu vargti su tešla, nes šis variantas daug greitesnis ir paprastesnis ☺️
Ingredientai
- 340 g rikotos
- 150 g špinatų
- 70 g speltos miltų
- 30 g tarkuoto fermentinio sūrio (naudojau Džiugo)
- 1/4 a.š. juodųjų pipirų
- Žiupsnio druskos
Paruošimo būdas
1
Špinatus užpilame verdančiu ir paliekame pastovėti kelioms minutėms. Vandenį nupilame, špinatus nusunkiame ir paliekame atvėsti. Tuomet supjaustome ir sumaišome su rikota, sūriu, miltais ir prieskoniais.
2
Rankomis suformuojame norimo dydžio rutuliukus ir dedame ant lėkštės/lentutės pabarstytos miltais.
3
Juos galima užaldyti arba iškart išvirti. Virti reiktų apie 10 minučių.
4
Tiekti galima su sviesto padažu arba tiesiog ant viršaus apibarstyti sūriu.