Aguonų pyragas be miltų

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
35 min
Porcijos
1 pyragas (skersmuo 18 cm)
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Aguonų pyragas be miltų gavosi labai skanus. Na nesitikėjau, kad taip gerai gausis! Sveikesnė aguonų pyrago versija ne ką prastesnė už mano pamėgtą aguonų pyragą su daug cukraus. Šįkart gaminau be miltų ir saldinau klevų sirupu. Gavosi taip skaniai, o dar tas varškės kremas taip tiko.  Prireiks super paprastų ingredientų, o kad jame dar yra ir obuolių net nesijaučia.

Ingredientai
  • 120 g aguonų
  • 3 tarkuotų obuolių
  • 40-50 ml klevų sirupo ar medaus
  • 2 kiaušinių
  • 1 tarkuotos citrinos žievelės
  • 3 v.š. citrinos sulčių
  • 1 a.š. kepimo miltelių
Kremui:
  • 250 g pusriebės varškės arba rikotos
  • 30 ml klevų sirupo
  • 2-3 v.š. citrinos sulčių
Paruošimo būdas
1

Aguonas užpilame vandeniu ir pamirkome kelias valandas. Tuomet nukošiame per sietelį. Reikia kuo geriau nukošti! Aguonas sumalame. Galima dėti į trintuvą arba malti mėsmale ar kavamale.

2

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo formą ištepame aliejumi. Naudojau 18cm skersmens. Pyragas tikrai gaunasi nedidelis.

3

Kiaušinius gerai išplakame. Į kiaušinių masę sudedame obuolius, aguonas, sirupą, citrinos sultis, žievelę, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišome.

4

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 25 – 30 minučių. Iškepusį būtinai atvėsiname!

5

Kremui skirtus ingredientus sumaišome ir sutriname su blenderiu. Kremą dedame ant pyrago viršaus ir skanaujame.