Akvafabos ledai su mango tyre ir prieskoniais

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
20 min. + šaldymas
Porcijos
6
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Tai yra lengvai paruošiami, fantastiškai skanūs ledai. Jiems nereikia ledų gaminimo aparato ir šaldant jų nereikia maišyti kas 30 minučių.

Ingredientai
  • 100 g akvafabos (skysčio nuo konservuotų avinžirnių)
  • 200 g mango tyrės
  • 50 g cukraus pudros (kokosš, cukranendrių cukraus)
  • 1/2 a.š. ksantano dervos (nebūtinai)
  • 1/2 a.š. vyno akmens miltelių (arba 1/5 a.š. citrinos rūgšties + žiupsnis druskos)
  • 1/2 a.š. malto cinamono
  • 1/4 a.š. malto kardamono
  • Pistacijos papuošimui (tinka ir kiti riešutai)
Paruošimo būdas
1

Į plakimo indą pilame akfavabą, beriame ksantano dervos ir vyno akmens miltelius. Plakame tol, ko susidarys standžios putos.

2

Cukraus pudrą permaišome su prieskoniais.

3

Plakant beriame po 1 šaukštą cukraus pudros į akvafabą.

4

Toliau plakant pilame mango tyrę.

5

Masę supilame į formą, uždengiame plėvelę i dedame į šaldiklį.

6

Ledus dedame į formeles ir papuošiame riešutais.