Aprašymas
Tai yra lengvai paruošiami, fantastiškai skanūs ledai. Jiems nereikia ledų gaminimo aparato ir šaldant jų nereikia maišyti kas 30 minučių.
Ingredientai
- 100 g akvafabos (skysčio nuo konservuotų avinžirnių)
- 200 g mango tyrės
- 50 g cukraus pudros (kokosš, cukranendrių cukraus)
- 1/2 a.š. ksantano dervos (nebūtinai)
- 1/2 a.š. vyno akmens miltelių (arba 1/5 a.š. citrinos rūgšties + žiupsnis druskos)
- 1/2 a.š. malto cinamono
- 1/4 a.š. malto kardamono
- Pistacijos papuošimui (tinka ir kiti riešutai)
Paruošimo būdas
1
Į plakimo indą pilame akfavabą, beriame ksantano dervos ir vyno akmens miltelius. Plakame tol, ko susidarys standžios putos.
2
Cukraus pudrą permaišome su prieskoniais.
3
Plakant beriame po 1 šaukštą cukraus pudros į akvafabą.
4
Toliau plakant pilame mango tyrę.
5
Masę supilame į formą, uždengiame plėvelę i dedame į šaldiklį.
6
Ledus dedame į formeles ir papuošiame riešutais.