Labai skani ir kvapni naminė granola su prieskoniais. Paragavę namie pagamintą granolą, nenorėsite pirktinės.
- 300 g avižinių dribsnių
- 1 a.š. imbiero miltelių
- 2 a.š. malto cinamono
- 40 g kokosų aliejaus
- 4-5 v.š. klevų sirupo
- 60 ml apelsinų sulčių
- 1 v.š. apelsino žievelės
- 50 g saulėgrąžų
- 50 g anakardžių
- 2 v.š. čija sėklų
Į dubenį beriame avižinius dribsnius, prieskonius ir permaišome.
Pilame apelsinų sultys, aliejų, sirupą, permaišome ir paliekame 5-10 min.
Sukapojame riešutus.
Į dubenį beriame saulėgrąžas, riešutus, apelsino žievelę ir permaišome.
Masę tolygiai paskirstome ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Orkaitę įkaitiname iki 135 laipsnių ir kepame 30-40 min. Kas 10 minučių permaišome.
Granolą atvėsiname, dedame ispaninio šalavijo sėklas ir suberiame į hermetinį indelį.
Tiekiame su augaliniu jogurtu arba pienu.
Pastabos: galite rinktis kitus riešutus (migdolų, lazdynų), vietoje saulėgrąžų – moliūgų sėklas. Papildomai įdėti džiovintų vaisių ar uogų (tik juos reikia įmaošyti į jau pagamintą granolą).