Apelsininė granola su prieskoniais

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
50 min.
Porcijos
1
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Labai skani ir kvapni naminė granola su prieskoniais. Paragavę namie pagamintą granolą, nenorėsite pirktinės.

Paruošimo būdas
1

Į dubenį beriame avižinius dribsnius, prieskonius ir permaišome.

2

Pilame apelsinų sultys, aliejų, sirupą, permaišome ir paliekame 5-10 min.

3

Sukapojame riešutus.

4

Į dubenį beriame saulėgrąžas, riešutus, apelsino žievelę ir permaišome.

5

Masę tolygiai paskirstome ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

6

Orkaitę įkaitiname iki 135 laipsnių ir kepame 30-40 min. Kas 10 minučių permaišome.

7

Granolą atvėsiname, dedame ispaninio šalavijo sėklas ir suberiame į hermetinį indelį.

8

Tiekiame su augaliniu jogurtu arba pienu.

 

Pastabos: galite rinktis kitus riešutus (migdolų, lazdynų), vietoje saulėgrąžų – moliūgų sėklas. Papildomai įdėti džiovintų vaisių ar uogų (tik juos reikia įmaošyti į jau pagamintą granolą).