Aprašymas
Tobuli apelsininiai lietiniai. Prie jų dar dariau karamelizuotų apelsinų padažą. Dar puikiai tiktų šokoladinis padažas, nes apelsinai nuostabiai su juo dera.
Ingredientai
- 130 g gazuoto mineralinio vandens
- 120 g šviežiai spaustų apelsinų sulčių
- 120 g pilno grūdo speltų miltų
- 40 g šviesių speltų miltų
- 3 v.š. kukurūzų krakmolo
- 30 g klevų sirupo
- 1/2 a.š. malto cinamono
- Žiupsnis druskos
- Aliejaus kepimui
- Uogos papuošimui
Paruošimo būdas
1
Miltus sumaišome su krakmolu, druska ir cinamonu.
2
Apelsinų sultis sumaišome su mineraliniu vandeniu ir klevų sirupu. Beriame miltų mišinį ir užmaišome tešlą. Paliekame 5 min. Konsistencija turi būti vos vos tirštesnė nei lietiniams. Ją galite koreguoti miltais, mineraliniu ar sultimis.
3
Įkaitiname keptuvę su lašeliu aliejaus. Į įkaitintą keptuvę liejame samtelį tešlos, tolygiai paskirstome. Apkepame iš abiejų pusių.
4
Padažui supjaustome nuluptus apelsinus (be visokių odelių), įbėriame cukraus arba įpilame klevų sirupo cukraus ir troškiname.