Apelsininiai lietiniai

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
30 min.
Porcijos
2
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Tobuli apelsininiai lietiniai. Prie jų dar dariau karamelizuotų apelsinų padažą. Dar puikiai tiktų šokoladinis padažas, nes apelsinai nuostabiai su juo dera.

Ingredientai
  • 130 g gazuoto mineralinio vandens
  • 120 g šviežiai spaustų apelsinų sulčių
  • 120 g pilno grūdo speltų miltų
  • 40 g šviesių speltų miltų
  • 3 v.š. kukurūzų krakmolo
  • 30 g klevų sirupo
  • 1/2 a.š. malto cinamono
  • Žiupsnis druskos
  • Aliejaus kepimui
  • Uogos papuošimui
Paruošimo būdas
1

Miltus sumaišome su krakmolu, druska ir cinamonu.

2

Apelsinų sultis sumaišome su mineraliniu vandeniu ir klevų sirupu. Beriame miltų mišinį ir užmaišome tešlą. Paliekame 5 min. Konsistencija turi būti vos vos tirštesnė nei lietiniams. Ją galite koreguoti miltais, mineraliniu ar sultimis.

3

Įkaitiname keptuvę su lašeliu aliejaus. Į įkaitintą keptuvę liejame samtelį tešlos, tolygiai paskirstome. Apkepame iš abiejų pusių.

4

Padažui supjaustome nuluptus apelsinus (be visokių odelių), įbėriame cukraus arba įpilame klevų sirupo cukraus ir troškiname.