Apkepėlė su brokoliais, bolivine balanda ir pupelėmis reikalauja kiek daugiau laiko ir produktų, bet tikrai vertas išbandymo! Labai skanus ir sotus 😊 Puikiai tinka pietums ar vakarienei
- 340 brokolių žiedinėlių ( 1 brokolių galvos)
- 160 g sausos bolivinės balandos (sveriame nevirtas)
- 220 g graikiško jogurto
- 125 g tarkuotos mocarelos
- 60 g tarkuoto mėgstamo fermentinio sūrio
- 1 svogūno
- 2 morkų
- 250 ml pieno (1 stiklinės)
- 2 v.š. miltų (speltos, kvietinių ar avižinių)
- 3 stiklinių vandens (1 stiklinė – 250 ml)
- 1 skardinės konservuotų pupelių arba 250 g virtų
- 3 v.š. aliejaus
- 1 skiltelės česnako
- 1/8 a.š. kajeno pipirų miltelių
- 1 1/2 a.š. druskos
- 1/2 a.š. juodųjų pipirų
- 1 a.š. džiovintų raudonėlių
Orkaitę įjungiame ir įkaitiname iki 180 laipsnių.
Brokolių žiedinėlius sudedame į kepimo skardą, apibarstome 1/2 a.š. druskos ir 1/2 a.š. juodaisiais pipirais, apšlakstome 2 v.š. aliejaus, išmaišome ir dedame į orkaitę 7 minutėms. Po 7 minučių pamaišome ir dar kepame 5 minutes. Orkaitės temperatūra – 180 laipsnių.
Išverdame bolivinę balandą. 2 stiklines vandens užverdame, pasūdome ir sudedame bolivę balandą.
Svogūną, česnakus ir morkas susmulkiname. Gilioje keptuvėje arba didesniame puode įkaitiname 1 v.š. aliejaus, sudedame svogūnus, morkas, česnakus, prieskonius ir pakepiname kelias minutes. Įpilame 1 stiklinę vandens ir supilame pieną,išmaišome. Suberiame miltus, pamaišome ir kepame dar kelias minutes kol sutirštės.
Į keptuvę/puodą sudedame išvirtą bolivinę balandą, apkeptus brokolius, pupeles, jogurtą, pusę mocarelos ir fermentinio sūrio. Išmaišome ir troškiname 10 minučių.
Masę perkeliame į kepimo formą, apibarstome likusiu sūriu ir dedame 15 minučių į orkaitę, 180 laipsnių temperatūroje.
Jeigu turite didelę keptuvę, kurią galite dėti ir į orkaitę tuomet masės neperkelkite į kepimo formą, o kartu su keptuvę dėkite į orkaitę.