Aromatingi obuolių keksiukai

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
Porcijos
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Naudojami prieskoniai suteikia keksiukams nepakartojamą aromatą. Minkšti, drėgni ir kvapnūs obuolių keksiukai. Be glitimo ir pridėtinio cukraus – desertas be nuodemės.

Ingredientai
  • 60 g. migdolų miltų
  • 50 g. avižinių miltų
  • 40 g. grikių miltų
  • 1 v.š. krakmolo
  • 50 g. natūralaus jogurto
  • 30 ml. aliejaus
  • 5 didelės datulės
  • 1 v.š. aguonų
  • 1,5 v.š. maltų linų sėmenų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • ½ a.š. sodos
  • 2 a.š. malto cinamono
  • 1 a.š. malto imbiero
  • 3 v.š. obuolių tyrės + šiek tiek tyrės įdarui
Paruošimo būdas
1

Linų sėmenys sumaišome su 3 v.š. šilto vandens ir paliekame brinkti.

2

Į dubenį beriame miltus, krakmolą, aguonas, sodą, kepimo miltelius, prieskonius ir sumaišome.

3

Datules, obuolių tyrę, grietinę ir aliejų sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.

4

Sumaišome šlapius ingredientus su sausais.

5

Tešlą dedame į keksiukų formeles. Iš pradžių užpildome pusę, tuomet dedame šiek tiek obuolių tyrės ir uždengiame tešla.

6

Keksiukus kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.

7

Keksiukus atvėsiname iš išimame.