Aprašymas
Naudojami prieskoniai suteikia keksiukams nepakartojamą aromatą. Minkšti, drėgni ir aromatingi obuolių keksiukai. Be glitimo ir pridėtinio cukraus – desertas be nuodemės.
Ingredientai
- 60 g migdolų miltų
- 50 g avižinių miltų
- 40 g grikių miltų
- 1 v.š. krakmolo
- 50 g natūralaus jogurto
- 30 ml aliejaus
- 5 didelių datulių
- 1 v.š. aguonų
- 1,5 v.š. maltų linų sėmenų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- ½ a.š. sodos
- 2 a.š. malto cinamono
- 1 a.š. malto imbiero
- 3 v.š. obuolių tyrės + šiek tiek tyrės įdarui
Paruošimo būdas
1
Linų sėmenys sumaišome su 3 v.š. šilto vandens ir paliekame brinkti.
2
Į dubenį beriame miltus, krakmolą, aguonas, sodą, kepimo miltelius, prieskonius ir sumaišome.
3
Datules, obuolių tyrę, grietinę ir aliejų sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
4
Sumaišome šlapius ingredientus su sausais.
5
Tešlą dedame į keksiukų formeles. Iš pradžių užpildome pusę, tuomet dedame šiek tiek obuolių tyrės ir uždengiame tešla.
6
Keksiukus kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.
7
Keksiukus atvėsiname iš išimame.