Aštri sriuba „Rasam“

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
40 min.
Porcijos
3
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Ši aštri sriuba yra paplitusi Pietų Indijoje.
Rasam – virusų priešas. Pasakojama, kad šventikas-brahmanas sukūrė šį receptą, kad išgydytu princą nuo ligos, kurios nepavyko išgydyti jokiais tuomet žinomais vaistais.

Ingredientai
Paruošimo būdas
1

Morką, svogūną ir pomidorą supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite česnaką.

2

Puode įkaitinkite ghi, įberkite garstyčių sėklas ir uždenkite dangčiu. Kai jos nustos spragsėti, berkite kuminą ir maišant kepinkite kelias sekundes. Įberkite ciberžolės miltelius ir kepinkite 2-3 sekundes.

3

Į puodą sudėkite svogūnus, morką, česnakus ir kepkite 2-3 minutes. Suberkite pomidorus ir kepkite dar porą minučių.

4

Įpilkite 2 stiklines verdančio vandens ir virkite 10 minučių.

5

Įdėkite gerai nuplautus lęšius ir virkite 15 minučių.

6

Suberkite visus likusius prieskonius ir virkite dar 5 minutes.

7

Susmulkinkite žalumynus, sudėkite į puodą ir leiskite pastovėti kelias minutes.

 

Pastabos: jei neturite mango miltelių, galite įpilti citrinos sulčių. Sviestą galima pakeisti aliejumi.