Avinžirnių ir datulių rutuliukai

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
Porcijos
15 vnt.
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Saldūs, minkšti, palankūs sveikatas avinžirnių ir datulių rutuliukai. Šie saldainiai yra minkšti. Jei norite kietesnių, tuomet įmaišykite 2 v.š. tirpinto kokosų aliejaus.

Ingredientai
  • 50 g virtų avinžirnių
  • 150 g datulių be kauliuko
  • 50 migdolų
  • 1-2 v.š. kakavos miltelių
  • 1/2 a.š. malto cinamono
  • Žiupsnis druskos
  • Saldainiams apvolioti: kakava, sezamo sėklos, kokosų drožlės ar smulkinti riešutai
Paruošimo būdas
1

Jei datulės kietos, pamirkome jas 15 munučių karštame vandenyje.

2

Riešutus susmulkiname.

3

Sutriname avinžirnius ir datules.

4

Sumaišome visus ingredientus.

5

Masę pastatome į šaldytuvą 15-30 minučių.

6

Suformuojame rutuliukus (po 20-25 g). Apvpliojame ir laikome šaldytuve.