Avinžirnių kepsneliai su daržovėmis

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
10 min + kepimas
Porcijos
15 vnt
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Avinžirnių kepsneliai su daržovėmis labia primena falafelius! Kepsneliams visuomet išbandau naujas daržoves ir įvairius prieskonių derinius. Nebijokite eksperimentuoti.

Gaunasi apie 15 kepsnelių, jeigu matote, kad iškart visų nesuvalgysite drąsiai galite šaldyti, o paskui tik pasišildyti. Labai patogu!

Ingredientai
  • 150 g konservuotų ar virtų avinžirnių
  • 200 g šaldytų špinatų arba 40 g šviežių
  • 1 mažos cukinijos apie 200 g
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 nedidelio svogūno
  • Saujos šviežių rozmarinų arba petražolių
  • 1 tarkuotos citrinos žievelės
  • 1/4 a.š. juodųjų pipirų
  • 1 a.š. kumino
  • 1 a.š. kalendros miltelių
  • 1/4 a.š. aitriosios paprikos miltelių
  • 2 v.š. aliejaus +skardai patepti
  • 35 g avižinių miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 2 v.š. chia sėklų +6 v.š. vandens
  • Druskos pagal skonį
  • Kanapių ar kitų mėgstamų sėklų
Paruošimo būdas
1

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.

2

Špinatus užpilame karštu vandeniu, palaikome 5 minutes ir gerai nusunkiame. Naudojant šviežius špinatus pakanka nuplauti. Čija sėklas užpilti vandeniu ir palikti 5 minutėms bringti.

3

 Cukiniją supjaustome skiltelėmis ir kartu su avinžirniais, prieskoniais, špinatais, svogūnų, česnakais, rozmarinas, citrinos žievelę, aliejumi sudedame į trintuvą ir susmulkiname iki vientisos masės.

4

Į tešlą supilame miltus, čija sėklas, išmaišome.

5

Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir ištepame aliejumi. Rankomis formuojame nedidelius kepsnelius ir kepame orkaitėje apie 20 minučių kol gražiai paruduos, 180 laipsnių temperatūroje. Šiek tiek atvėsiname skardoje ir tiekiame su mėgstamomis daržovėmis. Puikiai prie jų tinka jogurto, krapų ir garstyčių padažas.