Aprašymas
Avižinė košė su obuoliais ir riešutais yra maistingas, gardus pusryčių receptas.
Ingredientai
- 500 ml vandens
- 150 g kapotų avižų kruopų
- 2 vnt. obuolių
- 1/4 a.š. cinamono
- 20 g migdolų riekelių
- 2 a.š. kviečių ar avižų sėlenų
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1/4 a.š. druskos
Paruošimo būdas
1
Puode užvirkite vandenį ir suberkite avižinius dribsnius. Virkite apie 10 minučių ant silpnos kaitros, kol suminkštės.
2
Obuolius suplaukite ir supjaustykite nedideliais griežinėliais, sumaišykite su kruopomis, uždenkite ir virkite dar 5 minutes ant silpnos kaitros.
3
Virimo pabaigoje košę paskaninkite cinamonu ir ypač tyru alyvuogių aliejumi.
4
Tiekite su migdolų riekelėmis, kviečių sėlenomis.