Aprašymas
Kaip priversti vaikus valgyti daugiau įvairių kruopų? Slėpti sausainiuose.
Ingredientai
- 100 g vidutinio stambumo avižinių dribsnių
- 1/4 a.š. kepimo miltelių
- 1/4 a.š. sodos
- Žiupsnis druskos
- 1/2 a.š. malto cinamono
- 1/8 a.š. malto kardamono
- 50 g virtos bolivinės balandos
- 100 g morkų
- 1 v.š. čija sėklų
- 50 g augalinio pieno
- 25 g tirpinto kokosų aliejaus
- 30 g klevų sirupo
- 1 mažo apelsino žievelė
- 20 g juodojo šokolado
Paruošimo būdas
1
Čiją sėklas sumalame ir užpilame 5 v.š. vandens (kambario temperatūros). Paliekame 10 min.
2
Morką smulkiai sutarkuojame.
3
Dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus (miltus, prieskonius, sodą, kepimo miltelius, druską ir bolivinę balandą).
4
Kitame dubenyje permaišome klevų sirupą, kokosų aliejų, pieną ir čiją sėklas.
5
Sujungiame dvi mases, įmaišome morkas, apelsino žievelę ir smulkiai sukapotą šokoladą.
6
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos šaukštu formuojame sausainius.
7
Kepame iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min.
Pastabos: galite papildomai sausainiui gardinti riešutais ar sėklomis.