Avižiniai sausainiai su riešutais, džiovintais vaisiais ir šokoladu

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
40 min.
Porcijos
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Tobuli avižiniai sausainiai. Traškūs iš išorės ir minšti viduje.

Jie gali tapti kvapnia, šilta dovana brangiam žmogui. Galima juos iškepti arba ingridientus sluoksniais sudėti į sandarų stiklainiuką, prikabinti receptą ir padovanoti.

Ingredientai
  • 120 g. viso grudo speltos miltų
  • 70 g. avižinių dribsnių
  • 50 g. rudojo cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 2 v.š. ispaninio šalavijo sėklų
  • Žiupsnis druskos
  • 1 a.š. malto cinamono
  • 2 žaliojo kardamono ankštys
  • 50 g. riešutų
  • 50 g. džiovintų vaisių
  • 50 g. šokolado
  • 100 g. tirpinto sviesto arba kokosų aliejaus
  • 50 ml. pieno arba vandens
Paruošimo būdas
1

Sukapojame šokoladą.

2

Džiovintus vaisius supjaustome.

3

Riešutus lengvai pakepiname sausoje keptuvėje ir sukapojame.

4

Iš kardamono anksčių ištraukiame sėklytes ir jas sutriname.

5

Suberiame visus sausus ingredientus į dubenį ir pemiašome.

6

Pilame sviestą, pieną ir užmaišome tešlą. Palaikome 10-15 min., kad dribsniai šiek tiek išbrinktu.

7

Sausiaunius formuojame rankomis ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

8

Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

9

Kaip suformuoti dovaną stiklainyje (0,5 l):

1. Miltus padalinkite į 2 dalis. Vieną sumaišykite su druska ir kepimo milteliais.

2. Cukrų sumaišykite su cinamonu ir maltu kardamonu. Jei turite baltą cukrų, tuomet įdėkite 1 a.š. kakavos miltelių, kad būtų didesni kontrastas.

3. Sluoksniuojame:

  • Miltai;
  • Avižiniai dribsniai;
  • Miltai su kepimo milteliais ir druska;
  • Cukrus;
  • Ispaninio šalavijo sėklos;
  • Riešutai;
  • Džiovinti vaisiai;
  • Šokoladas.

Pastabos:

  • Riešutus rinkitės savo mėgstamiausius. Aš kepiau su anakradžiais ir lazdynų riešutais.
  • Džiovintus vaisius galite pamaišyti. Aš kepiau su spanguolėmis ir jų nepjausčiau. Jei naudosite džiovintus abrikosus, slyvas ar datules, tuomet supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  • Speltos miltus galite pakeisti avižiniais.