Aprašymas
Avižiniai vafliai su obuoliais puikiai tiks savaitgalio pusryčiams. Skanūs, maistingi ir lengvai paruošiami.
Ingredientai
- 200 g pilno grūdo avinžinių dribsnių
- 300 ml augalinio pieno
- 2 v.š. obuolių acto
- 100 g obuolių tyrės
- 1 tarkuoto obuolio (apie 100 g)
- 2 v.š. cukraus
- 50 g migdolų riešutų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. cinamono miltelių
Paruošimo būdas
1
Pieną sumaišome su obuolių actu ir paliekame pastovėti 15 minučių.
2
Visus kitus ingredientus, išskyrus obuolį, sudedame į maisto trintuvą ir smulkiname kelias minutes. Supilame pieną ir sutriname iki vienstisos masės.
3
Masę sudedame į dubenį ir sumaišome su tarkuotu obuoliu.
4
Vaflinę ištepmae aliejumi ir gerai įkaitiname.
5
Iškeptus vaflius tiekiame su mėgstama uogiene ar sirupu.