Galima sakyti, sveikuoliška trupininio pyrago versija. Labai greita, paprasta ir sveika.
Braškių džemą galima virtis patiems, bet, jei nėra noro ar laiko, galima naudoti ir pirktinį.
- 250 g šaldytų braškių
- 2 bananai
- 1 v.š. medaus
- 2 v.š. ispaninio šalavijo (chia) sėklų
- 100 g avižinių dribsnių
- 70 g avižų miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1/4 a.š. druskos
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
Braškių džemas. Į nedidelį puodą dedame šaldytas braškes ir medų. Verdame ant vidutinio dydžio ugnies apie 5–15 min., kol braškės išskirs savo sultis ir pradės minkštėti. Tada bulvių trintuvu ar šaukštu patriname ir dar šiek tiek paverdame (apie 5–10 min.). Įmaišome chia sėklas ir paverdame dar 5 min. Nuimame nuo ugnies ir leidžiame džemui atvėsti.
Nedideliame inde sumaišome avižinius dirbsnius, avižų miltus, kepimo miltelius ir druską.
Pilame trintus bananus ir vanilės akstraktą. Viską gerai išmaišome.
3/4 gautos tešlos dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos (naudojau 20 x 20 cm), ant jos paskirstome braškių džemą (stengiamės, kad džemas nesiliestų prie skardos kraštų – kad nepridegtų), o ant džemo – paskirstom likusią tešlą.
Kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 min. arba, kol gražiai paruduos viršus. Išėmus iš orkaitės leidžiame visiškai atvėsti.