Sotus, spalvingas ir sveikas baklažanų bei pomidorų troškinys, tinkantis veganams, vegetarams, žmonėms, netoleruojantiems glitimo.
- 1 baklažanas
- 8 maži pomidorai
- 1 cukinija
- 1 svogūnas
- 3 skiltelės česnakas
- 1 skardinė pomidorų pastos
- 1 skardinė konservuotų pomidorų
- pagal poreikį druskos ir pipirų
- pagal poreikį ciberžolės
- pagal poreikį kumino
- pagal poreikį maltos raudonos paprikos
- 1 pundelis krapų
- 200 g veganiško sūrio
- pagal skonį žolelės (rozmarinai, čiobreliai, raudonėlis)
- 1 stiklinė vyno
Į aliejumi išteptą skardą arba padengtą kepimo popieriumi sudedame gabalėliais supjaustytą baklažaną, cukiniją, mažus pomidorus. Pašlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska, pipirais, žolelėmis. Dedame į 200 C įkaitintą orkaitę. Kepame 30 minučių, vidury kepimo apversdami.
Dideliame puode pakepiname svogūnus, česnaką. Sudedame iškepusius baklažaną, pomidorus cukiniją. Suberiame prieskonius, supilame vyną ir paliekame troškintis 5 minutėms ant mažos ugnies.
Sudedame pomidorų pastą, konservuotus pomidorus, prieskonius. Išmaišome ir troškiname dar 10-15 minučių.
Serviruojame su krapais ir tarkuotu vegnaišku sūriu.
Skanaus!