Baklažanų užtepėlė

Autorius
SveikasReceptas.lt
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
10 min. + kepimas
Porcijos
4-5
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Ši kreminė baklažanų užtepėle lengvai ir greitai pagaminama. Tik keli ingredientai – kepti baklažanai, česnakai, graikiškas jogurtas, šviežios žolelės ir prieskoniai. Puoškite sėklomis, smulkintais riešutais, daržovėmis ar žolelėmis.

Ingredientai

Gardinimui: 

Paruošimo būdas
1

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.

2

Baklažanus subadykite šakute ir sudėkite į kepimo skardą ant kepimo popieriaus. Česnakų skiltelės aplupkite ir sudėkite prie baklažanų.

3

Kepkite 50 min., 200 laipsnių temperatūroje. Viduryje kepimo baklažanus apverskite.

4

Iškepusius baklažanus ir česnakus 10 minučių palikite atvėsti.

5

Baklžanus išskopkite ir be odelės kartu česnakais sudėkite į maisto trintuvą. Kartu sudėkite graikišką jogurtą, petražoles, citrinos sultis, prieskonius ir sutrinkite iki vientisos masės.

6

Tiekite su daržovių lazdelėmis, krekeriais. Tepkite ant duonos!