Ši kreminė baklažanų užtepėle lengvai ir greitai pagaminama. Tik keli ingredientai – kepti baklažanai, česnakai, graikiškas jogurtas, šviežios žolelės ir prieskoniai. Puoškite sėklomis, smulkintais riešutais, daržovėmis ar žolelėmis.
- 750 g baklažanų (3-4 vnt.)
- 4 skiltelių česnako
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 125 g graikiško jogurto
- Saujos šviežių petražolių
- 1 v.š. citrinų sultys
- 1/2 a.š. juoduojų pipirų
- 1/2 a.š. druskos
Gardinimui:
- Kedrinių pinijų
- Šviežių žolelių
- Sėklų
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
Baklažanus subadykite šakute ir sudėkite į kepimo skardą ant kepimo popieriaus. Česnakų skiltelės aplupkite ir sudėkite prie baklažanų.
Kepkite 50 min., 200 laipsnių temperatūroje. Viduryje kepimo baklažanus apverskite.
Iškepusius baklažanus ir česnakus 10 minučių palikite atvėsti.
Baklžanus išskopkite ir be odelės kartu česnakais sudėkite į maisto trintuvą. Kartu sudėkite graikišką jogurtą, petražoles, citrinos sultis, prieskonius ir sutrinkite iki vientisos masės.
Tiekite su daržovių lazdelėmis, krekeriais. Tepkite ant duonos!