Bananiniai keksiukai su avižų miltais

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
50 min
Porcijos
12 vnt
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Purūs keksiukai su bananais.

Ingredientai
  • 70 ml aliejaus
  • 100 ml klevų sirupo, medaus ar kito sirupo
  • 2 kiaušinių
  • 2 didelių bananų arba 3 nedidelių
  • 270 g avižinių miltų
  • 50 ml pasirinkto pieno
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 v.š. citrinos sulčių ar obuolių acto
  • 1 a.š. vanilės (nebūtina, bet skaniau)
Paruošimo būdas
1

Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių.

2

Bananus sutriname iki vientisos masės. Kiaušinius išplakame ir supilame klevų sirupą, aliejų bei trintus bananus, viską išmaišome.

3

Atskirame dubenyje sumaišome miltus su cinamonu. Sodą užgesiname citrinos sultimis ir sudedame į miltų masę, išmaišome.

4

Miltų masę sumaišome su kiaušinių mase, po truputį pilame pieną ir dar kartą gerai viską išmaišome. Supilame vanilę, jeigu naudojame. Keksiukų skardą ištepame aliejumi arba kepame popierinėse keksiukų formelėse.

5

Šaunam į orkaitę 30 – 35 minutėm kol keksiukai apskrus. Ar iškepęs vidus patikrinti galima su mediniu pagaliuku.