Aprašymas
Purūs keksiukai su bananais.
Ingredientai
- 70 ml aliejaus
- 100 ml klevų sirupo, medaus ar kito sirupo
- 2 kiaušinių
- 2 didelių bananų arba 3 nedidelių
- 270 g avižinių miltų
- 50 ml pasirinkto pieno
- 1/2 a.š. sodos
- 1 a.š. cinamono
- 1 v.š. citrinos sulčių ar obuolių acto
- 1 a.š. vanilės (nebūtina, bet skaniau)
Paruošimo būdas
1
Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių.
2
Bananus sutriname iki vientisos masės. Kiaušinius išplakame ir supilame klevų sirupą, aliejų bei trintus bananus, viską išmaišome.
3
Atskirame dubenyje sumaišome miltus su cinamonu. Sodą užgesiname citrinos sultimis ir sudedame į miltų masę, išmaišome.
4
Miltų masę sumaišome su kiaušinių mase, po truputį pilame pieną ir dar kartą gerai viską išmaišome. Supilame vanilę, jeigu naudojame. Keksiukų skardą ištepame aliejumi arba kepame popierinėse keksiukų formelėse.
5
Šaunam į orkaitę 30 – 35 minutėm kol keksiukai apskrus. Ar iškepęs vidus patikrinti galima su mediniu pagaliuku.