Aprašymas
Minkšti, kvapnūs ir labai skanūs vafliai.
Ingredientai
- 3 vnt. obuolių
- 2 vnt. kiaušinių
- 60 g tirpinto sviesto
- 90 g speltų miltų
- 10 g grikių sėlenų
- 2 v.š. rudojo cukraus
- 1 a.š. malto cinamono
- 1 a.š. obuolių acto arba citrinos sulčių
- 1/2 a.š. sodos
Paruošimo būdas
1
Obuolį sutarkuojame stambia tarka ir sumaišome su cukrumi, cinamonu bei actu.
2
Kiaušinį lengvai išplakame ir sumaišome su obuoliais. Įpilame sviestą ir permaišome dar kartą.
3
Miltus permaišome su soda ir sėlenomis.
4
Sujungiame dvi mases ir užmaišome tešlą vafliams.
5
Vaflius kepame įkaitintoje vaflinėje iki gražios auksinės spalvos.
6
Tiekiame su sirupu ir uogomis.