Aprašymas
Super skanūs, augalingi blynai, kurie puikiai tiks jūsų savaitgalio pusryčiams. Pasukas pagaminsime iš migdolų miltų ir citrinos. Blynus siūlau gardinti mėgstamomis uogomis.
Vietoje linų sėmenų tinka ir čija sėklos.
Ingredientai
- 250 ml migdolų pieno
- 2 v.š. citrinos sulčių
- 2 a.š. maltų linų lėmenų +3 v.š. vandens
- 210 g speltos miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. cinamono
- 2 v.š. klevų sirupo ar medaus
- Žiupsnio druskos
Paruošimo būdas
1
Migdolų pieną sumaišome su citrinos sultimis ir paliekame pastovėti 5 minutėms kol masė pasidaris panaši į pasukas.
2
Linų sėmenis užpilame vandeniu ir paliekame bringti 5 minutėms.
3
Miltus atskirame dubenyje sumaišome su kepimo milteliais, cinamonu, druska.
4
Į miltų masę supilame pieno mišinį, linų sėmenis ir klevų sirupą. Viską gerai išmaišome.
5
Kepame įkaitintoje keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus.
6
Tiekiame su uogomis, klevų sirupu ar medumi.