Blynai su rikota ir avižiniais dribsniais

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
15 min
Porcijos
4
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Artėja Užgavėnės ir aš tikrai nepraleisiu progos pavalgyti blynų 😅 Aišku mano mėgstamiausi – bulviniai, bet neatsisakau suvalgyti ir saldžių. Šiandien dalinuosi ilgai bandytu receptu – blynai su rikota ir avižiniais dribsniais! Valgyti rekomenduoju su sirupu ar mėgstama uogiene.

Ingredientai
  • 190 g avižinių dribsnių
  • 1 didelio banano
  • 120 ml augalinio pieno
  • 250 g rikotos
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 2 v.š. cukraus
  • 100 ml akvafabos (skystys nuo konservuotų ar virtų avinžirnių), galima pakeisti dviejų kiaušinių baltymais
  • 3 v.š. citrinos sulčių
  • 2 v.š. aguonų
  • 1 a.š. vanilės
  • Šiek tiek aliejaus kepimui
Paruošimo būdas
1

Dribsnius, bananą, rikotą, cukrų, kepimo miltelius ir pieną sudedu į kokteilinę/maisto trintuvą ir susmulkinu viską iki vientisos masės. Gaunasi gana tiršta masė.

2

Atskirame dubenyje su elektrine šluotele išplaku akvafabą iki standžių putų. Gaunasi tokia pati masė kaip plaktumėte kiaušinių baltymus.

3

Išplaktą akvafabą sumaišome su blynų tešla. Taip pat supilame citrinos sultis, vanilę ir aguonas. Viską išmaišome ir kepame įkaitintoje keptuvėje.