Aprašymas
Artėja Užgavėnės ir aš tikrai nepraleisiu progos pavalgyti blynų 😅 Aišku mano mėgstamiausi – bulviniai, bet neatsisakau suvalgyti ir saldžių. Šiandien dalinuosi ilgai bandytu receptu – blynai su rikota ir avižiniais dribsniais! Valgyti rekomenduoju su sirupu ar mėgstama uogiene.
Ingredientai
- 190 g avižinių dribsnių
- 1 didelio banano
- 120 ml augalinio pieno
- 250 g rikotos
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 2 v.š. cukraus
- 100 ml akvafabos (skystys nuo konservuotų ar virtų avinžirnių), galima pakeisti dviejų kiaušinių baltymais
- 3 v.š. citrinos sulčių
- 2 v.š. aguonų
- 1 a.š. vanilės
- Šiek tiek aliejaus kepimui
Paruošimo būdas
1
Dribsnius, bananą, rikotą, cukrų, kepimo miltelius ir pieną sudedu į kokteilinę/maisto trintuvą ir susmulkinu viską iki vientisos masės. Gaunasi gana tiršta masė.
2
Atskirame dubenyje su elektrine šluotele išplaku akvafabą iki standžių putų. Gaunasi tokia pati masė kaip plaktumėte kiaušinių baltymus.
3
Išplaktą akvafabą sumaišome su blynų tešla. Taip pat supilame citrinos sultis, vanilę ir aguonas. Viską išmaišome ir kepame įkaitintoje keptuvėje.