Blynai su šilauogėmis

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
15 min
Porcijos
2
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Gardūs ir purūs blynais su šilauogėmis. Puikiai tiks sekmadienio pusryčiams.

Ingredientai
  • 200 g pilno grūdo speltos miltų
  • 1 v.š. linų sėmenų +3 v.š. vandens
  • 200 ml pieno
  • 3 saujų šilauogių
  • 1 a.š.kepimo miltelių
  • 1 v.š. klevų sirupo ar kito saldiklio
  • Šiek tiek aliejaus kepimu
Paruošimo būdas
1

Linų sėmenis sumaišome su vandeniu ir paliekame išbringti.

2

Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Pilame klevų sirupą ir sudedame linų sėmenis, išmaišome. Po truputį pilame pieną, maišome. Pačioje pabaigoje sudedame šilauoges, išmaišome.

3

Keptuvėje įkaitiname nedidelį kiekį aliejaus. Kepame nedidelius blynelius ant silpnos kaitros.