Aprašymas
Gardūs ir purūs blynais su šilauogėmis. Puikiai tiks sekmadienio pusryčiams.
Ingredientai
- 200 g pilno grūdo speltos miltų
- 1 v.š. linų sėmenų +3 v.š. vandens
- 200 ml pieno
- 3 saujų šilauogių
- 1 a.š.kepimo miltelių
- 1 v.š. klevų sirupo ar kito saldiklio
- Šiek tiek aliejaus kepimu
Paruošimo būdas
1
Linų sėmenis sumaišome su vandeniu ir paliekame išbringti.
2
Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Pilame klevų sirupą ir sudedame linų sėmenis, išmaišome. Po truputį pilame pieną, maišome. Pačioje pabaigoje sudedame šilauoges, išmaišome.
3
Keptuvėje įkaitiname nedidelį kiekį aliejaus. Kepame nedidelius blynelius ant silpnos kaitros.