Aprašymas
Purūs blyneliai su kefyru! Tiks savaitgalio pusryčiams, paruošite greitai, o pavalgysite super skaniai. Blynelius gardinkite savo mėgstamais priedais.
Ingredientai
- 150 g miltų (naudojau pilno grūdo speltos, bet tinka kvietiniai ar avižiniai)
- 1 a.š. sodos
- 1/4 a.š. druskos
- 200 g kefyro
- 45 g sviesto
- 2 kiaušinių
- 2-3 v.š. klevų ar kito sirupo
- Aliejaus kepimui
Paruošimo būdas
1
Sviestą ištirpiname.
2
Kefyrą sumaišome su sodą. Supilame miltus, druską, klevų sirupą, sviestą.
3
Kiaušinių trynius atskirame nuo baltymų. Trynius iškart sudedame į tešlą ir išmaišome. Baltymus išplakame iki standžių putų ir supilame į tešlą, atsargiai išmaišome.
4
Keptuvėje įkaitiname nedidelį kiekį aliejaus ir kepame nedidelius blynelius. Išties aliejus nėra būtinas, man puikiai iškepa ir be jo!