Blyneliai su kefyru

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
15 min
Porcijos
2
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Purūs blyneliai su kefyru! Tiks savaitgalio pusryčiams, paruošite greitai, o pavalgysite super skaniai. Blynelius gardinkite savo mėgstamais priedais.

Ingredientai
  • 150 g miltų (naudojau pilno grūdo speltos, bet tinka kvietiniai ar avižiniai)
  • 1 a.š. sodos
  • 1/4 a.š. druskos
  • 200 g kefyro
  • 45 g sviesto
  • 2 kiaušinių
  • 2-3 v.š. klevų ar kito sirupo
  • Aliejaus kepimui
Paruošimo būdas
1

Sviestą ištirpiname.

2

Kefyrą sumaišome su sodą. Supilame miltus, druską, klevų sirupą, sviestą.

3

Kiaušinių trynius atskirame nuo baltymų. Trynius iškart sudedame į tešlą ir išmaišome. Baltymus išplakame iki standžių putų ir supilame į tešlą, atsargiai išmaišome.

4

Keptuvėje įkaitiname nedidelį kiekį aliejaus ir kepame nedidelius blynelius. Išties aliejus nėra būtinas, man puikiai iškepa ir be jo!