Aprašymas
Blyneliai su moliūgu – puikus savaitgalio pusryčių patiekalas. Papildomai nereikės gaminti moliūgų tyrės, užteks moliūgą tik sutarkuoti!
Ingredientai
- 200 g moliūgo
- 100 g varškės
- 2 kiaušinių
- 150 g viso grūdo speltos miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. cinamono
- 2 v.š. cukraus
- 100 ml vandens
- Aliejaus kepimui
Paruošimo būdas
1
Moliūgą sutarkuojame su smulkia tarka.
2
Įmušame kiaušinius, sudedame varškę ir gerai išmaišome.
3
Suberiame miltus, kepimo miltelius, cukrų ir prieskonius. Po truputį pilame vandenį ir maišome. Tešlą turi gautis gana tiršta.
4
Kepame blynelius keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus. Tiekiame su graikišku jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.