Braškinis džemas su ispaninio šalavijo sėklomis

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
1 val. 30 min.
Porcijos
500 ml
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Ispaninio šalavijo sėklos, yra tikra mineralų ir skaidulinių medžiagų bomba, kuriose dar yra ir omega riebalų rūgščių. Todėl šis džemas yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas mūsų organizmui.

Gardinkite juo blynus, vaflius ar košes.

Ingredientai
Paruošimo būdas
1

Sudėdame braškes į nedidelį puodą, įpilame šiek tiek vandens, ir užverdame. Sumažiname ugnį ir verdame 10-15 min.

2

Įpilame citrinos sulčių, pagardiname cukrumi, cinamonu ir vanile. Verdame dar 5 minutes.

3

Išvirtas braškes atvėsiname ir sutriname.

4

Beriame ispaninio šalavijo sėklas ir gerai permaišome. Paliekame 1 valandai, kad išbrinktu. Per tą valandą kelis kartus permaišome džemą.

5

Džemą dedame į stiklainiuką ir laikome šaltai iki 7 dienų.

 

Pastabos: stiklinė – 250 ml.