Briuselio kopūstai su džiovintomis spanguolėmis

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
1 val. 10 min.
Porcijos
4
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Jeigu nemėgstate briuselio kopūstų, pabandykite pagaminti juos taip. Briuselio kopūstai su džiovintomis spanguolėmis, riešutais ir granatais – tobulas skonių derinys.

Ingredientai
  • 500 g briuselio kopūstų
  • 2 v.š. balzamino acto
  • 2 v.š. klevų sirupo
  • 5 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelės česnako
  • 50 g džiovintų spanguolių
  • Žiupsnis druskos
  • Granatas
  • Pinijų riešutai
Paruošimo būdas
1

Kopūstus nuplauname. Jei reikia nuimame virštutinius lapelius.

2

Marinatui sumaišome balzaminą actą, aliejų, klevų sirupą, išspaustą arba smulkiai sutarkuotą česnaką bei druską.

3

Į nedidelį kepimo indą dedame kopūstus, beriame spanguoles ir apliejame marinatu. Permaišome ir paliekame 30 min.

4

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir dedame kepimo indą su kopūstais. Kepame 40 minučių. 3-4 kartus kepimo eigoje maišome.

5

Apibarstome riešutais, granatų sėklomis ir tiekiame.

6