Aprašymas
Jeigu nemėgstate briuselio kopūstų, pabandykite pagaminti juos taip. Briuselio kopūstai su džiovintomis spanguolėmis, riešutais ir granatais – tobulas skonių derinys.
Ingredientai
- 500 g briuselio kopūstų
- 2 v.š. balzamino acto
- 2 v.š. klevų sirupo
- 5 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2 skiltelės česnako
- 50 g džiovintų spanguolių
- Žiupsnis druskos
- Granatas
- Pinijų riešutai
Paruošimo būdas
1
Kopūstus nuplauname. Jei reikia nuimame virštutinius lapelius.
2
Marinatui sumaišome balzaminą actą, aliejų, klevų sirupą, išspaustą arba smulkiai sutarkuotą česnaką bei druską.
3
Į nedidelį kepimo indą dedame kopūstus, beriame spanguoles ir apliejame marinatu. Permaišome ir paliekame 30 min.
4
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir dedame kepimo indą su kopūstais. Kepame 40 minučių. 3-4 kartus kepimo eigoje maišome.
5
Apibarstome riešutais, granatų sėklomis ir tiekiame.
6