Aprašymas
Ypatingai gardi burokėlių duona su kreminiu sūriu ir kmynais.
Ingredientai
- 200 g šviežio burokėlio
- 100 g šviesių speltų miltų
- 90 g miltų (pilno grūdo)
- 50 g avižinių dribsnių
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių
- 1 a.š. kmynų arba kumino
- 2 v.š. moliūgų sėklų
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 1/4 a.š. sodos
- 2 kiaušiniai
- 60 g grietinės arba jogurto
- 1 v.š. klevų sirupo
- 20 g kietojo sūrio
- 100 g kreminio sūrio (galima pakeisti minkštu ožkos sūriu)
- 50 ml alyvuogių aliejaus
- 1/2 a.š. druskos
Paruošimo būdas
1
Dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, kmynus, čiobrelius ir moliūgų sėklas.
2
Miltus sumaišome su soda, druska ir kepimo milteliais.
3
Burokėlį smulkiai sutarkuojame.
4
Išplakame kiaušinius su aliejumi, klevų sirupu, grietine ir sūriu. Įmaišome kreminį sūrį.
5
Sujungiame avižinius dribsnius, miltų mišinį ir kiaušinių masę. Įmaišome burokėlį ir užmaišome tešlą duonai.
6
Kepimo formą ištepame aliejumi, išklojame kepimo popieriumi ir dedame tešlą.
7
Duoną kepame, iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, 40-50 min.
8
Duoną ištraukiame ir atvėsiname ant grotelių.
Pastabos: kepimo forma 10*20.