Aprašymas
Augalingi burokėlių kepsneliai su avižomis, avinžirniais ir krapais. Labai skanūs ir sotūs! Puikiai tik vakarienei ar pietums.
Ingredientai
- 50 g avižinių dribsnių
- 240 g virtų ar konservuotų avinžirnių
- 3 a.š. džiovintų krapų arba kelių šakelių šviežių
- 3 česnako galvučių
- 1 nedidelio burokėlio (apie 300 g)
- 1 a.š. druskos
- 1 a.š. ciberžolės
- 1/2 a.š. pipirų
- 25 g avinžirnių miltų
- 1/8 a.š. aitriosios paprikos miltelių
- 1 v.š. aliejaus
Paruošimo būdas
1
Buroką nulupame, supjaustome ir kartu su prieskoniais bei česnaku sutriname kokteilinėje ar maisto smulkintuve.
2
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir supilame burokėlių masę. Kepame 5-7 minutes.
3
Likusius ingredientus sudedame į smulkinutvą ar kokteilinę ir susmulkiname. Sumaišome su burokėlių mase. Rankomis suformuojame norimo dydžio kepsnelius ir apkepame keptuvėje iš abiejų pusių.