Aprašymas
Burokėlių sriuba su lęšiais yra soti, maistinga sriuba tinkanti pietums ar vakarienei. Augalingam variantui fetos galima nenaudoti, o gardinti augalinga alternatyva ar mėgstamomis sėklomis.
Ingredientai
- 250 g žalių burokėlių
- 1 didelės morkos
- 200 g raudonųjų lęšių
- 1 vnt. svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 1 skardinės konservuotų pomidorų
- 1 l vištienos ar daržvių sultinio
- 1 vnt. lauro lapo
- 2 v.š. aliejaus
- 1/2 a.š. juodųjų pipirų
- 1/2 a.š. druskos
Patiekimui:
- 150 g fetos sūrio
- Saujos šviežių petražolių
Paruošimo būdas
1
Burokėlius, morką, svogūną, česnaką nulupkite ir supjaustykite į kvadratėlius.
2
Puode įkaitinkite aliejų ir apkepinkite svogūnus kartu su česnakais.
3
Į puodą supilkite sultinį, suberkite lęšius, sudėkite morkas, lauro lapą kartu su burokėliais. Virkite ant silpnos ugnies 20 min.
4
Po 20 minučių supilkite konservuotus pomidorus, prieskonius ir pavirkite dar 10 min. Soribą sutrinkite su maisto trintuvu.
5
Sriubą supilkite į dubenėlius ir pagardinkite smulkinta feta bei petražolėmis.
6
Tiekite su viso grūdo duona.