Aprašymas
Jei chia sėklas užmerksite ir obuolių-kriaušių pagardą paruošite iš vakaro, ryte mėgausitės nuostabiais ir maistingais pusryčiais.
Ingredientai
- 5 v.š. čija sėklų
- 250 ml augalinio pieno
- 2 a.š. klevų sirupo
- 2 obuoliai
- 1 Kriaušė
- 1/2 šaukštelis malto cinamonas
- 1 žiupsnelis malto kardamono
- 1 žiupsnelis maltų gvazdikėliai
- 1/4 a.š. ciberžolės miltelių
Paruošimo būdas
1
Čiją sėklas užpilame pienu ir gerai permaišome. Pagardiname sirupu, permaišome dar kartą ir palaukiame 15-20, kol išbrinks (galima laikyti šaldytuve per naktį).
2
Obuolius ir kriaušę supjaustome mažais kubeliais.
3
Beriame į įkaitintą keptuvę, užpilame 3 v.š. vandens, uždengiame dangčiu ir troškiname ant vidutinės ugnies 2 minutes. Nuimame dangtį, pagardiname prieskoniais, permaišome ir troškiname kol išgaruos vanduo.
4
Kai čija sėklos išbrinks, o obuolių-kriaušių pagardas atvės, sluoksniuojame į gražias stiklines ir vaišinamės.
Pastabos:
- Galite rinktis savo mėgstamiausią augalinį pieną. Man labai skanu su migdolų ir kokosų-ryžių.
- Obuolių-kriaušių pagardas tiks prie sklindžių arba kaip įdaras lietiniams.