Citrininė tarta su uogomis

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
4 h
Porcijos
6
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Vasariška ir gaivi tarta su uogomis!

Ingredientai

Pagrindui:

  • 8 datulių be kauliukų
  • 160 g migdolų riešutų
  • 2 v.š. kokosų aliejaus

Kremui:

  • 230 g anakardžių (mirkytų 4-12 h)
  • 100 g kokosų aliejaus (tirpinto)
  • 120 ml klevų sirupo
  • 2 didelių arba 3 mažų citrinų
  • 60 ml vandens
  • 1/4 a.š. ciberžolės (dėl spalvos)
  • Mėgstamų uogų papuošimui
Paruošimo būdas
1

Visus ingredientus skirtus pagrindui sudedame į maisto kombainą ir sutriname iki lipnių trupinių.

 

2

Kepimo formą (naudojame 21,5cm skersmens) ištepame aliejumi ir sudedame pagrindui skirtus ingredientus. Šonus padarome maždaug 1,5 cm aukščio, viską gerai suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą kol pagaminsite antrąjį sluoksnį. Galite naudoti formą skirtą tartų gaminimui, bet geriausiai, kad būtų atsegama.

3

Nuo citrinų nutarkuojame žievelę, išspaudžiame sultis. Anakardžius kartu su klevų sirupu, kokosų aliejumi, vandeniu, ciberžole citrinos sultimis, tarkuotą citrinos žievele sudedame į kokteilinę ir sutriname iki kreminės konsistencijos. Masę supilame ant paruošto pagrindo ir laikome šaldytuve mažiausiai 4 valandas, o geriausiai per naktį.