Vasariška ir gaivi tarta su uogomis!
Pagrindui:
- 8 datulių be kauliukų
- 160 g migdolų riešutų
- 2 v.š. kokosų aliejaus
Kremui:
- 230 g anakardžių (mirkytų 4-12 h)
- 100 g kokosų aliejaus (tirpinto)
- 120 ml klevų sirupo
- 2 didelių arba 3 mažų citrinų
- 60 ml vandens
- 1/4 a.š. ciberžolės (dėl spalvos)
- Mėgstamų uogų papuošimui
Visus ingredientus skirtus pagrindui sudedame į maisto kombainą ir sutriname iki lipnių trupinių.
Kepimo formą (naudojame 21,5cm skersmens) ištepame aliejumi ir sudedame pagrindui skirtus ingredientus. Šonus padarome maždaug 1,5 cm aukščio, viską gerai suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą kol pagaminsite antrąjį sluoksnį. Galite naudoti formą skirtą tartų gaminimui, bet geriausiai, kad būtų atsegama.
Nuo citrinų nutarkuojame žievelę, išspaudžiame sultis. Anakardžius kartu su klevų sirupu, kokosų aliejumi, vandeniu, ciberžole citrinos sultimis, tarkuotą citrinos žievele sudedame į kokteilinę ir sutriname iki kreminės konsistencijos. Masę supilame ant paruošto pagrindo ir laikome šaldytuve mažiausiai 4 valandas, o geriausiai per naktį.