Aprašymas
Labai skani duona. Drėgna, minkšta net kitą dieną.
Ingredientai
- 170 g cukinijos
- 110 g fermentinio sūrio
- 60 g kietojo sūrio
- 1 stiklinė miltų
- 3/4 stiklinė miltų (Pilno grūdo)
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. česnako miltelių
- 2 kiaušiniai
- 180 grietinės
- 60 g tirpinto sviesto
Paruošimo būdas
1
Cukiniją ir sūrį sutarkuojame smulkia tarka.
2
Dideliame dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus (miltai, druska, kepimo milteliai, česnako milteliai). Beriame sūrį ir gerai permaišome.
3
Kitame dubenyje lengvai išplakame kiaušinius. Dedame grietinę, pilame sviestą ir išplakame. Dedame cukiniją ir permaišome.
4
Sujungiame dvi mases. Tešla gaunasi labai tiršta.
5
Tešlą dedame į kepimo popieriumi išklotą formą.
6
Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių ir kepame 50-60 minučių.
7
Duoną ištraukiame iš orkaitės ir 15-20 min. paliekame formoje, vėliau ištraukiame iš kepimo formos ir atvėsiname pilnai ant grotelių.