Sotus, gardus ir greitai pagaminamas cukinijų pyragas su vištiena tiks vakarienei, pietums ar pasiimti į iškylą. Tinka valgyti tiek šiltą, tiek šaltą. Šalia nepamirškite patiekti šviežių daržovių salotų bei norintiems padažo puikiai tiks tzatziki.
- 5 vnt. kiaušinių
- 1 nedidelės cukinijos (apie 350 g)
- Saujos svogūnų laiškų
- 100 g virtos vištienos
- 60 g kietojo sūrio
- 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus (40 ml)
- 1/2 puodelio pilno grūdo speltos ar kvietinių miltų (60 g)
- 1/4 a.š. ciberžolės
- 1/4 a.š. česnako granulių
- Druskos ir pipirų
Orkaitę įjungiame ir įkaitiname iki 170 laipsnių temperatūros.
Cukinijas ir sūrį sutarkuojame per stambią tarką. Svogūnų laiškus susmulkiname, vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais.
Kiaušinius išplakame ir sumaišome su kitais ingredientais. Aliejaus šiek tiek paliekame kepimo skardai ištepti.
Gautą masę sudedame į kepimo indą, paskirstome ir kepame 40 min., 170 laipsnių temperatūroje. Geriausia naudoti stačiakampio formos kepimo indą (24×20 cm), bet galima dėti ir į apvalią ar didesnę formą. Pyragas bus šiek tiek plonesnis ir greičiau iškeps.