Aprašymas
Labai skanus datulių pyragas be pridėtinio cukraus. Datulės suteikia ne tik saldumo, bet ir karamelinio skonio.
Ingredientai
- 240 g minkštų datulių
- 220 ml pieno (karvės arba augalinio)
- 120 g pilno grūdo miltų
- 60 g sviesto arba kokosų aliejaus
- 2 kiaušiniai
- 1/2 a.š. sodos
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. malto cinamono
- Žiupsnis druskos
Paruošimo būdas
1
Į nedidelį puodą dedame datulės, sviestą/aliejų ir užpilame pienu. Ant silpnos ugnies kaitiname kol sviestas ištirps. Atidėdame 15 min. Sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
2
Miltus sumaišome su soda, kepimo milteliais, cinamonu ir druska.
3
Kiaušinius lengvai išplakame ir sumaišome su datulių mase.
4
Miltus beriame į datulių masę ir gerai išmaišome.
5
Tešlą dedame į sviestu arba aliejumi pateptą formą.
6
Kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitęje 35 min.
7
Pyragą šiek tiek atvėsiname formoje, ištraukiame ir padedame ant grotelių.