Datulių pyragas

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
60 min.
Porcijos
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Labai skanus datulių pyragas be pridėtinio cukraus. Datulės suteikia ne tik saldumo, bet ir karamelinio skonio.

Ingredientai
  • 240 g minkštų datulių
  • 220 ml pieno (karvės arba augalinio)
  • 120 g pilno grūdo miltų
  • 60 g sviesto arba kokosų aliejaus
  • 2 kiaušiniai
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. malto cinamono
  • Žiupsnis druskos
Paruošimo būdas
1

Į nedidelį puodą dedame datulės, sviestą/aliejų ir užpilame pienu. Ant silpnos ugnies kaitiname kol sviestas ištirps. Atidėdame 15 min. Sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.

2

Miltus sumaišome su soda, kepimo milteliais, cinamonu ir druska.

3

Kiaušinius lengvai išplakame ir sumaišome su datulių mase.

4

Miltus beriame į datulių masę ir gerai išmaišome.

5

Tešlą dedame į sviestu arba aliejumi pateptą formą.

6

Kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitęje 35 min.

7

Pyragą šiek tiek atvėsiname formoje, ištraukiame ir padedame ant grotelių.